Co-creatie

Kunstenaars uit verschillende disciplines garanderen beeldende, zintuigelijke en muzikale voorstellingen waarbij per project gekeken wordt naar de juiste vorm. Zo ontstaan er experimentele, verrassende en prikkelende resultaten waarbij vaak ook wat geleerd kan worden over ons (immaterieel) erfgoed.

Orttheater wil zoveel mogelijk partners bij haar projecten betrekken waarbij zowel de mensen als het cultureel erfgoed deelgenoot zijn van de voorstelling.

Heeft U een cultureel plan of een leegstaand gebouw en wilt U daar een bijzondere invulling aan geven dan kan Orttheater daar een creatieve oplossing voor bieden.

Voorbeelden vindt u hier:

Modern historisch portret

In samenwerking met Porta Mosana College uit Maastricht en Europaschule Herzogenrath maakt Orttheater een moderne locatievoorstelling over een stukje historie van Maastricht.

De hedendaagse zichtwijze van jongeren op een stukje geschiedenis van Maastricht wordt verbeeld in fotografische raamvertellingen. Deze fotografische raamvertellingen komen alleen tot leven als de toeschouwer zich actief opstelt, namelijk door het gebruik van een augmented reality app.

Het AINSI gebouw en de geschiedenis van de ENCI-groeve worden als uitgangspunt genomen voor de fotografische raamvertellingen.

‘De onzichtbare stad’

voorstelling: 30-08-2013, 31-08-2013,01-09-2013

Beeldend locatietheater in Hoensbroek. In samenwerking met Irmgard Tummers en bewoners uit  Hoensbroek.
credit fotografie: Luc Lodder en Patrick Bolk